Kedvenc grillreceptem - mézes-mustáros csirkecomb
Kétségtelenül berobbant az idei nyár, ami azt jelenti, hogy itt az egyik kedvenc időszakom az évben, ami a grillszezon. Ehhez az örömteli időszakhoz hoztam el az egyik kedvenc grillreceptemet.
A kerti, szabadtéri sütögetéseknek mindig különleges hangulatuk van, a barátokkal, ismerősökkel eltöltött ebéd, annak előkészületei és utómunkálatai egy kicsit összehozzák az embereket, a finom, zamatosra sült húsok mellett pedig egyszerűen jólesik beszélgetni, történeteket mesélni, vagy éppen csendben élvezni az ízeket.
A mézes csirkecombokat képtelenség szépen elfogyasztani, de az ízük felülmúlhatatlan. A pofonegyszerűen egészen különlegessé varázsolható húsfélét ráadásul bármikor beszerezheted, így, ha megjön a kedved egy kis sütögetéshez, semmi nem akadályozhat meg benne.
Mézes-mustáros csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb csirkecomb
- 3 evőkanálnyi méz
- 1 csipet chilipehely
- 1 evőkanálnyi mustár
- só, frissen őrölt bors
- 1+1 jó evőkanálnyi vaj
Elkészítés ideje:
50 perc
Elkészítés menete:
A combokat tisztítsd meg jó alaposan, majd dörgöld be őket a sóval. Az egyik evőkanálnyi vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd pirítsd benne fehéredésig a combokat. Ez pár perc alatt lezajlik, utána vedd ki őket a serpenyőből. A mézet keverd el a mustárral és a chilipehellyel, tekerj hozzájuk némi borsot is, majd ezzel kenegesd be jó alaposan a combokat.